其實d 連登仔成日話香港易賺錢

124 回覆
205 Like 10 Dislike
咪傻啦
咁樣個結果只會係,啲仔女大左就走唔理你,最後自己老左汁紙皮
唔係講緊點樣賺大錢咩
一個月二萬唔算多喎
返寫字樓識嚟識去都係班奴隸 點會賺到錢
個個就係衰係個6%度
唔係+6%
隨時係負6%
究竟個眼界同智商局限得幾緊要 先會一講賺錢易或者賺大錢就係諗讀神科畢業之後返工....?
出世窮我控制唔到
但錢我可以自己搵,你搵到幾多就睇你自己既能力
大家加油
做ptgf
老老實實,啲人話香港搵錢易某程度係真嘅,尤其係做開走法律漏洞偷呃拐騙嗰啲,有時真係得香港咁嘅環境先生存到

試問有咩地方可以允許cold call,美容健身不良銷售手法,倫敦金,傳銷,旅遊會籍騙案可以合法地玩足幾十年都繼續玩緊,如果唔係搞到有人跳樓,敢肯定連吸血財仔中介都可以繼續玩落去

剩係將健身行業扭曲到剩靠劏客,針對智障/有需要人士瘋狂推銷,收一堆會費/賠錢時清盤改名走數去生存已經係世界級

「香港人」對上述問題更加世界級,乜嘢「搵錢係大撚晒架啦,唔犯法吹咩,良心可以當飯食?」,「資本主義係咁㗎啦」,「智障人士抵撚死,唔抵可憐」,「受騙嗰個比呃人嗰個更仆街囉」
睇你性格
如果本身個人投機 係ok 得
利伸:投機撚
有咩高見咪講出黎分享下大家學下野 係到單單打打好過癮咩
根本大部份中年/老年人係呢種心態
為賺錢可以掩住良心厚面皮到
偏偏傳統華人家庭鼓吹/強迫細路去讀書真係諷刺,賤種垃圾華人本來就剩係識偷呃拐騙

香港地連部分職業向學科出嚟都分分鍾乞食啦,e.g. IT,細電等,更加唔好講其他術科

香港本來就唔需要任何大學,香港地想靠讀書靠專業靠知識搵錢根本就戇撚鳩,香港地玩法從來都唔係咁

香港從來只係得偷呃拐騙,日日hard sell煩鳩住人享受跑數摔數搵錢上位,呢啲真係全部都完全唔需要咩高學歷,最好笑係戅鳩鳩咁跟風學鬼佬鳩吹知識型經濟真係好笑,華人社會有撚本事搞知識型經濟咩,不過次次我咁講班柒頭只敢偷偷負評又唔敢駁我/根本駁我唔到
隔離post中下樣,拎個閪出黎畀人屌下就$4000/hr
仲唔好賺
PTGF係幾好搵
兩年都唔洗已經回本
鍵盤之下無凡人
啲錢用得仲快
攞返工黎講就收得皮啦 返工從來都唔係比你發達 只係比你生活好D
好似你咁講 普通冇技能既 打返普通文員 返十年八年先得2皮幾

你去大陸入貨 租D格仔鋪 賣手機mon貼手機野 每個月唔只呢個數
如果你敢搏 直接就咁推架車仔係街賣租都唔洗交果D 仲賺得多 因為手機野成本平到你唔信 又每個人都需要 所以你見成街都係賣手機野既鋪

仲有D細鋪賣衫呀 自己去學炒股果D更加唔洗講 其實香港地賺錢真係好易 只不過好多人唔敢搏 唔肯學 冇心試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞