其實d 連登仔成日話香港易賺錢

124 回覆
205 Like 10 Dislike
仲20600, 坐左幾耐
留名跟進
但initial capital係9萬*5
之前冇資助唔知而家有冇
吹水大會又開始喇
正常fg都30k
講真,四五千話多唔多話少唔少,我建議你上支那搞生意,香港已經冇咩發展空間喇。你先去買兩張廣州直通車飛,就400蚊,再去信和買1000蚊咸碟,同佢講大量買打個折,應該買到50隻以上,要買鬼妹同日本妹的,唔好買其他,理由下面再講。

坐到上廣州你手上仲有100蚊,去買包雲煙5蚊,然後係車站旁邊睇下邊個蛇頭鼠眼,打個眼色比佢佢就知你想唱假人仔,90蚊唱500蚊番黎,同佢講要唱散唔要100蚊紙。唱完拎包煙出黎問佢食唔食,佢見你幫襯佢就有計傾,你打蛇隨棍上問下邊到賣咸碟好。

將淨低果5蚊打散,用1蚊搭巴士入城,搵佢講既地方。然後搵間士多買罐可樂,比唱番黎既假50蚊佢,找番47蚊真人仔,袋好準備最後用。

等到日落你就開始擺地攤,乜都唔洗,只要擺一塊黃布企係隔黎人地就知咩事。支那憤青最憎架仔,暴發戶又媚外,你d架妹同鬼妹碟勁好賣。d碟唔係跟身,搵條後巷收好,有人黎就帶佢去收貨,一隻賣佢100蚊,一路賣一收收錢之餘一路將你d假人仔唱番晒出去。

賣完50隻,你應該已經賺到5000蚊,連埋你本身果47蚊+4蚊,已有5052蚊,你既利潤100%,冇野好搵得過咁。如是這你重複50,你既複利率收益已過億,可以買張武漢高鐵飛坐去溫州,用現金收購就黎執既廠,再請人造名牌手袋當真賣,不出3個月可翻10倍,到時應該有正牌注意到你,同你打官司,你就比5000萬個官庭外和解,跟住執左間廠,渣住9500萬番黎香港準備買殼股上市。

上市後洗人去蒙古做假新聞,話你間野挖到地下有稀土,即時炒起隻股,3日內再賺10倍,然後配股比基金佬配到自己既股份唔夠5%,你就正式引退,求其捐1000萬比仁濟醫院拎個名人身份黎做,再洗100萬登7張報紙支持政改同起高鐵,等特區政府頒大紫荊比你。

最後一步,就係等,等咩野?等天災。你最後需要既係一個機會,一有大型天災係支那發生,你捐會副身家上去,然後係街執垃圾比香港傳媒影到,舉世讚美你,1年內就做人大。

做人大後你有得選舉共產黨既常委,選自己,呢個時候唔好忘記你當初留低既47蚊+4蚊,去搵萬里,佢係中共前朝唯一未死既大佬,你拎呢52蚊出黎話係你全副身家,佢會深受感動,重拾共產黨當年起義既激情,結果拉人隊幫拖投你,以佢既影響你你足到被委任為黨主席,去到呢步,唔洗再講啦...
50k
有手有腳做十年野都50 k la
賺錢係易
不過賺大錢好難
我 賣日本性用品 around 3-4萬一個月
淡季1.5萬-2萬
大錢最常見係一間公司做到好大 你係個founder/ founder team 有唔少既股份 身家億億聲係基本 上左市基本上就可以賣咁d

打工真係好少做到咁既大錢 做到有stock option 都要恭喜你
一係你做到大公司executive level 咁都有機會賺到「大錢」

講真隔離post果個細佬炒樓炒到8位數都唔算大啦
換返美金都係10-20M 離大錢仲有距離 唔係佢少 係再上d人太多
我心目中 2 30萬一個月算大錢架啦
你不如問一下自己
讀完個degree出黎係咪已經停左係度
有無諗過啲咩方法去增值自己
例如讀多幾張cert?
考多幾個資格?
淘寶貨包裝成高檔野兩至三倍價賣番出去,發過豬頭
抄下人扮下網紅又賺到廣告錢
再唔係咪做保險証卷倫敦金,呃下師奶呀婆買
你掩得住良心做呢啲,錢就好容易到手
完全係9UP大會
明星教會或者奶共高官教會咪大把銀

公屋教會奉獻幾多係計撚到
堆搵錢大師實際係自己都無錢
知都冇必要講比你聽
35歲之前人工無3萬都係垃圾
基本上香港你上3萬唔難
4,5萬/以上就真係要叻少少先有
你咁講既我突然間諗到個方法

首先搵個支那婆結婚再瘋狂中出生返十幾個仔,再咬老綜養大佢地順手拎埋公屋,仔女大個左既男既捉去做地盤,女既捉去做雞,再每人收返幾千蚊家用,唔洗40歲已經過退休生活fatfat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞