其實d 連登仔成日話香港易賺錢

124 回覆
205 Like 10 Dislike
八大非專科gard搵15000果班
跟本唔知自己做緊乜
見步行步
好彩入左大學浪費幾年咁解
投資
就係好多讀完大學就想搵份好D既工,搵唔到就係屋企等浪費時間,你出去搵份商場商廈保安(唔係村屋果D)都有1萬5底,無野做加下班一個月2皮野根本無難道,再唔係大把地盤跟車都600-700蚊一日,你唔太介意你讀完大學做呢D工其實搵錢真係唔難,你介意既話咁真係等到2046你都唔會搵到工
打工只可以過生活,要賺錢係做生意,投資投機。
唔係好多地方可以咁自由同咁多投資方式及機會,仲有完善法律保障。
張繼聰話過 呃鳩人係香港最搵錢
不嬲都係
係得港喱至要計埋住屋個筆支出,唔計其實好好揾
問題係人工每年加得果少少根本cover 唔到物價樓價升幅,點搞 仲要每年加得果少少又唔係多,分分鐘個加幅仲少過係日本打工
好多人儲筆錢去其他地方退休
月薪3皮好多地方已經做大爺
係香港先做狗
問題係邊到搵月薪3皮既工
原來可以唔計
次次呢類post都見到香港人係垃圾

可以講到唔洗計居住成本
成撚日9up 咩香港藍領人工高, 外國文明國家撈清潔/校工人工更吸引又唔知

一班公屋仔學人講國際經驗
馬會
去問下藥房地盤幾錢個月
外國黎揾食的確唔駛計
維穩9up完比人踢爆就玩撥屎水?

你班賤種有無新招
你有錢就好易賺錢
做幾年野月薪3皮好普遍啦
唔至香港
根本成個華人社會(中港澳台)最賺錢就係呃人
衣食住行唔計,交通費唔計,水電媒唔計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞