其實d 連登仔成日話香港易賺錢

124 回覆
205 Like 10 Dislike
究竟係點易賺錢法,假設一個普通八大畢業生冇任何特別技能,甚至中六畢業出到黎社會既,起薪有萬5蚊已經偷笑,點易賺錢法 相反物價樓價年年升,人工就廿年都冇加過

係外國就算有稅要交都好,至少自己一個人租屋住生活都唔會話有太大問題,物價普遍黎講低香港咁多又冇200%地主稅要交,買起野上黎都鬆動好多,樓價更加唔洗講

d 人話香港易賺錢除左係三大專科果班究竟係返緊咩工 真心想知
有冇人分享係香港既發達大計
返工正正常常
唔成日出事做錯野唔好成日轉工
份人又唔毒
好快隔幾年就升職加人工出花紅
一年搵30幾萬容乜易

再勤力啲
拎啲餘錢黎買收息股
第一年拎8萬黎儲股本收息
個市點升點跌都影響唔到你
儲下儲下5年大約有3/40萬股本
平均計每年6%息
即係每年又變相多左一個月糧

當你做左野10年
粗略計你身家已經成百幾萬
拎黎做首期買首置居
之後身家好快幾何級咁上
到時大把女你揀
洗鬼唉契弟咁追女咩
一份唔夠咪返多份
以前D人都係咁
香港人出名自私自利
有路數都唔會講你知啦
係咪?

留名 睇連登 D 撚樣 膠回
對啲高官權貴,偷呃拐騙,炒炒賣賣,投機取巧既人黎講,香港的確好正
就算係做以上果班我都覺得人工會高幾多,連登仔講到個個月入50k 生活美好咁
呢位巴打講得唔錯,股票買邊隻收息比較好
最大問題係廿年前人工同依加一樣,以前既物價同樓價都冇咁貴,點比
但d 人講到求其打份工都超易賺錢咁款,仲要外國物價樓價冇咁高佢地係香港既賺錢速度都可以咁快,真心想知佢地撈開咩
15000蚊有講錯咩 ?八大非專科gard 係呢個價架啦,再低d 都見過
偷呃拐騙 咪騙到最多囉
你同班fg 50k嘅人講錢難賺,只會比人串你垃圾搵唔到錢
做洗碗有皮幾兩皮野
其他國家邊度有

低技街係hk相比其他地方的確好高人工
你自己上統計處睇
知唔知洗碗每日要做幾多個鐘先有呢個數,其他國家你係指非洲或者東南亞國家既話你講得岩既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞