買唔買炭好 做人好辛苦

384 回覆
546 Like 150 Dislike
唔敢講衰過你,至少屋企人97一炮過一百萬買左樓。
我就同屋企人都關係差到要離家住女朋友屋企一年,大學直頭FAIL晒D科無得畢業,得返中學學歷,做D靠勞力既工過活,結婚窮人生仔咁,慣左無咩辛苦。

我做人最忌無尊嚴到要舔鞋,其他野都無所謂LU。
做人一定有甜有苦既,唔洗死既

我個女朋友 得佢一路支持我 我得返佢 冇佢 我真係冇埋最後生存動力

你諗下佢,如果你走咗,咁佢點算好
不如買包炭搵有愛嘅連登仔一齊bbq啦
記得遺書寫有機殮葬,否則死都罵返生
由細到大 不如意的事大多了 不能忍了

買左人壽未 ? 買左夠時間去賠錢未 ?
未既,呢一年,就好買,下年先好走。幫幫你屋企人諗下。

傷感係錢可以代替。
高分都未必有用啦。發展自己有興趣專才。實有人賞識你。要成功必先勞其筋骨 苦其心志。

開心啲
我高中定讀大學,到而家啱啱畢業做嘢半年,一路都覺得自己好廢,除咗個肚冇嘢突出
不時覺得不如死咗佢一走了之算
好過喺到阻住個位,食資源
有信仰都咁話
而且呢種思緒一路都會喺到纏繞住我,只係爆唔爆發出嚟咁解

但正因為覺得自己廢,所以要學更多嘢,推自己,逼自己,話俾自己聽「自己都唔係咁廢啫」
覺得自己有做到少少嘢,自然就冇咁負面同虛無

樓主心情我唔敢講完全理解,但少少相似總會有,i feel you

樓主你肯屈尊嚟轉大埔,借部單車你踩,幫你帶埋包炭一齊踩去大尾督燒轉嘢食又點話
努力同實際不相符 好擔心最後咩interview 都冇 就係咁先

我怕會拖累 將來同另一半嘅生活 因為搵唔夠錢

唔洗怕
你另一半見到你唔掂自自然然會搵過個有用既人行埋落去

Ching 不如一齊
下年retake得 讀下asso又得 有學業問題嘅你應該仲好細 世界咁大 唔睇下就quit game好可惜
我怕會拖累 將來同另一半嘅生活 因為搵唔夠錢

唔洗咁快諗呢啲喎 而家發達唔一定靠學歷啦
做廚師都可以高人工 做美甲仲一個客幾嚿水添 行行出狀元 何況將來嘅野冇人知㗎嘛~
大學生而家出嚟都未必好高人工

你另一半見到你咁低落佢都唔開心啦
積極啲

但我屋企人差銀行好多錢 要賣樓 佢地仲要我一畢業就出黎做野 幫手還錢 我試過話唔想幫 佢地話趕我出去 唔比我係到住

咁絕既屋企人
趁佢未賣得出
拿拿聲係屋入面攪掂

咁貪心 等佢渣都冇

一日未到9月都仲有機會
一生人總有行好運同衰運既時候 如果覺得宜家好差 就唔會有野更差 捱過左就有運行

你啱

其實而家你已經行緊好運
都已經咁大鑊
到第時行衰運果陣都唔知點算
tg留低 大家吹下水 新年流流 唔好屈到下年

一日未到9月都仲有機會

巴打分享下讀咩科?或者aim邊間u?
唔洗咁快諗呢啲喎 而家發達唔一定靠學歷啦
做廚師都可以高人工 做美甲仲一個客幾嚿水添 行行出狀元 何況將來嘅野冇人知㗎嘛~
大學生而家出嚟都未必好高人工

你另一半見到你咁低落佢都唔開心啦
積極啲

但我屋企人差銀行好多錢 要賣樓 佢地仲要我一畢業就出黎做野 幫手還錢 我試過話唔想幫 佢地話趕我出去 唔比我係到住

咁絕既屋企人
趁佢未賣得出
拿拿聲係屋入面攪掂

咁貪心 等佢渣都冇

如果要全家還錢不如破產吧啦
停一停諗一諗,唔好衝動
你啱

the worst is yet to come

The best is yet to come

the best has come
今日初七人日!!
大家生日快樂!!

傷感係錢可以代替。

佢條命又唔係值錢
人壽都唔慌俾佢買得大
你有健康嘅話大把日子好過
開心啲 唔開心只是一時!
加油啊
多謝各位ching開解我 我會好好諗下

Edu year 1?
買黎bbq,食飽再諗啦

傷感係錢可以代替。

佢條命又唔係值錢
人壽都唔慌俾佢買得大

傻的嗎 幾百萬絕對無問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞