買唔買炭好 做人好辛苦

384 回覆
546 Like 150 Dislike
唔好死
其實要死真係需要好大勇氣,一黎要放低晒所有朋友、自己鐘意既野、自己既興趣⋯⋯
死要咁大勇氣,不如用多少少時間,比啲勇氣自己生存落去,睇到下前邊既路會點,將自己既人生睇成一場探險之旅,前面你一個個既迷,每行一步,就會多睇一種野⋯⋯學識去轉換自己既心態。好老土一句,你想成功,好難唔去體驗一下成功人生,未成功之前既失敗滋味⋯⋯
如像樓上咁講,不如去玩下啲極限運動,你就會知道,踏出去果一步,其實真係好驚好驚。
一生人總有行好運同衰運既時候 如果覺得宜家好差 就唔會有野更差 捱過左就有運行
留名睇j圖
一生人總有行好運同衰運既時候 如果覺得宜家好差 就唔會有野更差 捱過左就有運行

你啱
燒野食要買 我join
我出黎做野辛苦儲左十幾萬,依家搬左出黎租屋急用錢,但係我今朝買左隻股票,買完佢無再升。
十幾萬,彈指之間,因為我一個貪心既決定就無左。
我唔敢同老婆講,但我未諗死。
努力同實際不相符 好擔心最後咩interview 都冇 就係咁先

我怕會拖累 將來同另一半嘅生活 因為搵唔夠錢

香港地好難有搵夠錢而樣野
所以要捨棄而個思想
唔係全香港有一半人都想死
燒野食啦!預埋我!

所以要捨棄而個思想

你問李+X,佢都話唔夠
不如講出嚟發洩吓?

不如講d唔開心既野出黎比我地開心下
我出黎做野辛苦儲左十幾萬,依家搬左出黎租屋急用錢,但係我今朝買左隻股票,買完佢無再升。

唔好借錢賭呀!
你死咗,大把連登仔排隊認領你條女

所以要捨棄而個思想

你問李+X,佢都話唔夠

當你搵一fg搵萬四夠養自己就覺得ok
到搵三萬又想養架車
到六七萬開始想結婚買樓
生不如死
以後仲大把野你煩
依家cm鼓勵你既人分分鐘比你過得更辛苦
加油啦
玩死仇人先,唱衰佢,用佢個名出email 發晒顛投訴人,寄信去佢公司話佢欠人$

唔好借錢賭呀!

我無。只係想十幾萬盡快回返本。
生存落去
以後仲大把野你煩
依家cm鼓勵你既人分分鐘比你過得更辛苦
加油啦

知道了Ching
所以要捨棄而個思想

你問李+X,佢都話唔夠

當你搵一fg搵萬四夠養自己就覺得ok
到搵三萬又想養架車
到六七萬開始想結婚買樓

係呀,所以想同樓主講,豐儉由人姐。
識好多夫婦都唔係高人工/高學歷
好彩考到個ACO之類,又有居屋住,得閒又可以去下旅行。
最多咪唔好生仔,同老婆吃喝玩樂一世都可以好happy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞