買唔買炭好 做人好辛苦

384 回覆
546 Like 150 Dislike
你而家final year??
我嗰時有個大學朋友,畢業之後做左大半年兼職,之後做過一段時間其他中小企。而家入左政府月入二萬中,日日準時收工。所以講唔埋既。
咩牌子炭好燒D?
你18年十一月先開post問non jupas咋喎,咁快畢業?定non j衰左?
做人既野好講際遇,呢一刻唔順利,可能第二日又有朿戔會。
我嗰時有個大學朋友,畢業之後做左大半年兼職,之後做過一段時間其他中小企。而家入左政府月入二萬中,日日準時收工。所以講唔埋既。

Year 1
橫掂都賤命一條,做哂想做嘅嘢先啦
好主意,助人助己,又保名聲
多謝各位ching開解我 我會好好諗下
巴打你可以上youtube 睇下黃子華無炭用,睇完你可能有新既睇法。
子華神都係過來人
BBQ?

Year 1

Year 1 俾心機讀好啲書,去下exchange做下intern。將來畢業既野就畢業先算,你而家擔心都無用。而家呢一刻做好自己先最重要。
享受下大學生活,識多啲朋友讀多啲書,試多啲唔同既野。
由細到大 不如意的事大多了 不能忍了

go go go
拎左grant loan先
錢入左自己袋左錢搵錢
你係邊?我過嚟。我地一齊死
人生不如意事 十常八九
我都明果種感覺
但你year 1啫都係 咪享受下呢四年既生活先囉
周圍去下 做自己想做既野
雖然我都想買
拎左grant loan先
錢入左自己袋錢搵錢

樓主不如具體講下擔心緊啲咩
學業上難關就已經想死,希望你今次識諗之後真係可以反省下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞