買唔買炭好 做人好辛苦

384 回覆
546 Like 150 Dislike
有錢買炭,不如供請一塊泰國佛牌幫你轉下運
加油呀樓主
樓主揀得出 post 問,應該都知自己嘅決定唔係最有效。其實你只係想逃避呢個學業+經濟壓力,唔係想死。我係你,咁大壓力都會好想揀逃避,人之常情。但要逃避,除咗買炭,一定仲有其他方法(例如同女友搬出嚟住,打份兼職工再等讀書機會),甚至如果揀唔逃避,選擇去面對(例如同屋企人三口六面講清楚,搵專業機構幫手),樓主都有一半贏面。無論如何,留得命仔在,先會有選擇,你做選擇嘅結果,愛你嘅人係無得揀,要照單全收,希望你睇多啲唔同面向,唔好被眼前呢半年嘅得失遮住你嘅視線。
加油 巴打
唔好 捱過就無事既啦 退一步 海闊天空。靜落來 慢慢諗 做個運動 跑個靚步 又會有返啲動力。
買埋工業白電油
有女都要尋死
你叫連登仔如何是好
你死左既話你條女成世都唔安樂 你忍心?
試下行多啲山
dse > asso > 大學 > 番工
不停努力,不停啱啱好到要求
到番工先發現咩叫做真係地獄
番朝早8點,收夜晚11點半
掛起個樣黎笑,個個比灑d野你做
一個月内番足星期六日

唔係要同你鬥慘
而係世界上好多事挨到過去
人生自然會有改變
只係好多人同事都未出現姐

樓主要加油,我都挨緊呢一關
我都好想買炭,不過冇時間拎d炭黎bbq
總之就 共勉之 啦
社會都未出就話想死
岩岩過完年,失埋業 我都有幾秒咁諗過
問題天天都多 點解要用死逃避問題
不如一齊BBQ 完再諗
一齊?
買炭 搵班fd出黎燒野食 傾傾佢 真係冇人陪你 我地陪你BBQ啦
臨死前都為香港做d野啦
樓主 世上既人有好多都慘過你 至少我係其一 每日身受皮膚病痕我都頂唔順 但係都要努力過好每一日 因為仲有家人支柱 冇家人既 有朋友 冇朋友既 有我地連登仔鳩吹下 開心過每一日
買完炭約埋班朋友一齊天台bbq
有咩唔開心咪食住雞翼傾到開心囉
我都成日咁諗,不過再諗深一層,反正無野輸,不如當死左咁,扔棄本身壓力既源頭,做d 開心野,或者探索下呢個世界(e.g. working holidays or 到各地流浪), 再唔係當送自己條命出去,做下義工幫下人,咁樣條命好似抵D.
過年前失業加失戀
但挨過左之後就會更好,加油巴打
巴打撐住,人一世物一世,點都要咬緊牙關,連登一眾巴打都會同你一齊挨!!
你咁樣死左去 你女朋友真係一世陰影
有咩唔開心 落街鳩跑又好喊又好 飲啖酒谷出嚟又好
香港地 你肯做到隻牛咁 點都有得你做
讀書係其中一個站 唔係終點既
望下女朋友張相 問自己係咪真係捨得掉低佢
你有冇諗過你咁做係好自私,你死左你就解脫,咁你遺留下來既人點算? 佢地比你更加痛苦

屋企人點算? 愛你既人點算?
你忍心見到佢地痛苦傷心自責一世咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞