[排第四🔴⚪️⚫️] 曼聯終極FF轉會新聞暨吹水區 [505]

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
諗唔到點兜
6個字 突破足球理論
何wayne同呢到啲手足一樣,講曼聯九成講連加特唔拉右邊

但我發現無人話馬達唔拉右邊
我就細細個睇何sir學足球理論嘅
天元突破足球理論
好野黎 大把球隊會追
又唔好將何WAYNE 扯埋黎講=無問題
曼聯無右翼無人拉邊問題已經講左5年, 唔應該因為贏波就無視呢個問題或者因為何WAYNE講過就反對呢個問題

連加特打反擊好但打弱隊反而柒, 好大程度因為佢入中路但唔識傳送又無空位走
而且拉邊唔係叫佢永遠唔入中路, 而係睇時機入中路,
而連加特對於個時機依然係唔成熟

留意返SO SIR教之後成隊球員都穩定地好左
但LIN 有時好好, 有時好柒, 呢樣領隊同佢自己都要知
至叻係你
3日
我只係覺得神奇
馬達同lin都係被安排去右翼(公佈出黎個陣容係咁講),但現實中兩個多數都唔拉右
但出到黎,淨係屌lin佔中唔屌馬達
買左主場對修咸頓,希望到時問到hehe拎簽名

另外有冇熟倫敦既巴打
上面答左
MATA識傳送, LIN唔識
好簡單例子, 上場mata 入中路之後, 會回身比返overlap dalot, 又會分邊比馬仔,
佢係無普巴果d 靚絕長傳咁顯眼, 但用波合理性依然係高

lin 佢有佢強項, 3打3反擊佢咪好過mata, 速度迫搶咪好過mata
但密集果陣佢入中路作用好低
young 走靚位佢睇唔到, 入中路多數橫傳回傳, 甚至傳失

再睇整體表現
mata 出場你會知大概佢平均表現
lin 出場你都唔知佢幾時好幾時差, 一場好掂, 一場無所事事。

曼聯長遠都一定有lin,
講出佢問題唔係想佢走
而係佢自己都要知點樣令自己發揮穩定
要求lin 練傳波要練好耐, 但走空位係佢強項
既然向中路走無位, 點解要以卵擊石
Dirty work
係漏左, Dirty work 最掂
又想引戰
咪引戰,難得爵連未出現
Lin既作用係企係持球者附近嗰個走來走去,有機會就入前、撞牆
佢打英格蘭都係咁做
雖然佢控波有時好撚柒
佢無馬斯亞、華舒福既變速速度,叫佢拉邊咪盞佢去柒
何sir 出左片啦

https://youtu.be/ZXwg4KQqqI8
你有無睇上面講咩, 唔係非黑即白要佢100%打右
無人唔比佢打中間, 無人叫佢打正宗右翼,
但邊路明明有位佢最近都唔走係咪意識問題
佢90% 都企中間以無用, 作為自由人就理應搵個空位為自己增取更多機會啦

退一萬步講, 普巴朗隊明正言順打中路自由人,
見邊路有位好多時都會去幫手
再講overlap 有幾難練, 早幾場佢先出左個靚波比普巴

唔係非黑即白要佢100%打右
而係當佢90%企中間果時, 分返多少少例如30%走其他空位已經好好
睇錯歐聯後日踢 quest錯假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞