有心事嘅入黎放低 冇心事嘅入黎吹水 (401)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
屌 頭先打長reply打到一半 部ipad無電 on999me

你個iPad keyboard ok?

屌我好糾結去唔去sg好

華為有一年intern 好唔好去
屌 頭先打長reply打到一半 部ipad無電 on999me

屌我好糾結去唔去sg好

咁你係宜家度繼續做先啦
去sg係好大決定,你要放棄好多野

屌我好糾結去唔去sg好

Go
敢問巴打何為人際關係上好on9?
因為我覺得我又唔係玩弄感情,同埋佢又冇同我表白過,大家只可以話擦身而過,我當年認真懵撚一條
同埋我同佢一直十幾年都冇聯絡,係個frd比我睇佢fb我先發現呢件事, 佢一直都冇比我加佢

同埋果陣神婆frd話我知既時候,我已經同左第二個一齊,拍到而家準備兩年後結婚了,所以有d咩都太遲

我想問點做....係我唔知應該用咩心態去面對呢件事....內心覺得虧欠,因為當年懵到上心口搞到一個女仔到到而家仲未忘情係度虐心

仆街同on9有分別
有能力玩弄感情 又真係去玩弄個啲先叫仆街
你只係無能力既on9

人去到一個年紀 就要為自己既能力負責
人一生出黎就個個on9既 但係唔可以一世on9 一世都比自己keep住on9 就係仆街黎
我唔駛你人際關係能力好到可以化解世上一切鬥爭拎埋諾貝爾獎
但係起碼你會嘗試去做丫

段關係就你同佢
你呢 就糾結半年 佢呢就折磨十幾年
你問既係自己要點面對 而唔係去問佢呢十幾年點面對 佢第日點算 而係你個半年無聊既糾結要點 咁咪on9囉
為左你啲first world problem而虐心囉 但係唔會去諗third world既佢係點挨囉
我唔係話咩都要優先從他人角度出法 但係呢個case 佢係慘啲個個囉 你係應該由佢角度出發去諗先囉
就算講緊你既內心問題 唔了解佢既經歷 你都係永遠糾結個喎

我係咁諗:
每個人都有選擇,而每個人都係個體,自己既唔開心係自己負責,而唔係由其他人承擔,佢選擇左唔放過自己,我可以點?同埋我都唔知佢係enjoy定乜。好喇,今日我發現佢原來仲係心有自己,我他日又發現其他人....我還得幾多個?同埋個人既選擇我點解要還?
同埋我都就結婚,我可以點?我諗佢都唔想我係可憐佢而還佢一段情,唔中意就係唔中意,好多野過左去只能擺心入面。

矛盾:另一方面,我又諗唔係識到我,佢唔會喜歡我咁耐,又或者我夠中意佢既話我唔會咁懵?
總之唔係因為我,佢唔會糾結咁耐....定抑或佢本身就痴心情長劍,總會有第二個人佢會喜歡咁耐.....
我成日就諗埋呢d無答案既問題.......

你都on9
你都唔撚想由佢角度去諗佢經歷過啲咩 咁你做咩鳩覺得欠佢
你係覺得欠佢既 你又唔由佢角度去諗

你講得啱呀 每個人都要做自己既選擇 每個人都要選擇自己成為個點既人
你呢 我見到既係你選擇自己成為一個口講覺得欠左佢 但係實際上根本唔撚想關心佢既人
屌我好糾結去唔去sg好

Go

會唔會之後畀人當商業間諜bam?
ipad

唔係點教你

我想到了問題,你係點諗take 乜point?即係有pivot take pivot無就take cg?

你可以咁諗既...但係你求鳩其記呢啲你唔會明...

屌我好糾結去唔去sg好

咁你係宜家度繼續做先啦

無咁嚴重 唯一問題係錢啫
唔係點教你

我想到了問題,你係點諗take 乜point?即係有pivot take pivot無就take cg?

你啱先間尺point又知推中間唔會轉?你take moment check 又會唔會係 巧合point? 求解

你啱先間尺point又知推中間唔會轉?你take moment check 又會唔會係 巧合point? 求解

我知中間唔會轉 唔係因為計數計出黎知 而係我做過實驗知
記住 physics黎講 係數學為現實服務 唔係現實應該跟條數計出黎咁運作

我知中間唔會轉 唔係因為計數計出黎知 而係我做過實驗知
記住 physics黎講 係數學為現實服務 唔係現實應該跟條數計出黎咁運作

ok
仆街同on9有分別
有能力玩弄感情 又真係去玩弄個啲先叫仆街
你只係無能力既on9

人去到一個年紀 就要為自己既能力負責
人一生出黎就個個on9既 但係唔可以一世on9 一世都比自己keep住on9 就係仆街黎
我唔駛你人際關係能力好到可以化解世上一切鬥爭拎埋諾貝爾獎
但係起碼你會嘗試去做丫

段關係就你同佢
你呢 就糾結半年 佢呢就折磨十幾年
你問既係自己要點面對 而唔係去問佢呢十幾年點面對 佢第日點算 而係你個半年無聊既糾結要點 咁咪on9囉
為左你啲first world problem而虐心囉 但係唔會去諗third world既佢係點挨囉
我唔係話咩都要優先從他人角度出法 但係呢個case 佢係慘啲個個囉 你係應該由佢角度出發去諗先囉
就算講緊你既內心問題 唔了解佢既經歷 你都係永遠糾結個喎

我係咁諗:
每個人都有選擇,而每個人都係個體,自己既唔開心係自己負責,而唔係由其他人承擔,佢選擇左唔放過自己,我可以點?同埋我都唔知佢係enjoy定乜。好喇,今日我發現佢原來仲係心有自己,我他日又發現其他人....我還得幾多個?同埋個人既選擇我點解要還?
同埋我都就結婚,我可以點?我諗佢都唔想我係可憐佢而還佢一段情,唔中意就係唔中意,好多野過左去只能擺心入面。

矛盾:另一方面,我又諗唔係識到我,佢唔會喜歡我咁耐,又或者我夠中意佢既話我唔會咁懵?
總之唔係因為我,佢唔會糾結咁耐....定抑或佢本身就痴心情長劍,總會有第二個人佢會喜歡咁耐.....

你都on9

你講得啱呀 每個人都要做自己既選擇 每個人都要選擇自己成為個點既人
你呢 我見到既係你選擇自己成為一個口講覺得欠左佢 但係實際上根本唔撚想關心佢既人

屌 我係覺得我唔知做咩去幫到佢,佢自封得好緊要,我加唔到佢任何fd ig etc. 連messenger客氣地問佢拎電話佢都已讀....
跟本佢係擺晒姿態出黎默默匿埋自虐,做番個朋友換第二個身份對佢好都唔想,即係對方都唔想我騷擾佢,打擾佢既小世界.....
如果我仲侵入去佢既世界我會定義為自私.....自以為好,其實一種傷害。
我唔知我咁諗岩唔岩...
我係咁諗:

你都on9

屌 我係覺得我唔知做咩去幫到佢,佢自封得好緊要,我加唔到佢任何fd ig etc. 連messenger客氣地問佢拎電話佢都已讀....
跟本佢係擺晒姿態出黎默默匿埋自虐,做番個朋友換第二個身份對佢好都唔想,即係對方都唔想我騷擾佢,打擾佢既小世界.....
如果我仲侵入去佢既世界我會定義為自私.....自以為好,其實一種傷害。

你唔啱個位 係你自己心諗 呀我要幫佢呀 但係實際做既野 係了解都唔想去了解 唔想去靜個心諗佢諗緊咩
呢啲叫做自以為企係道德高地
屌我好糾結去唔去sg好

咁你係宜家度繼續做先啦

無咁嚴重 唯一問題係錢啫

VIP隊

幾時切磋?

尋晚落左街拉

今日拉左幾個鐘手指去瘀埋
女友係外國讀書,佢有個男性朋友(我識,大家中同)都係果度讀書,成日約出黎食飯玩個d。淨係上個禮拜已經一齊食過3次飯,跟住同我講下星期又一齊玩。應唔應該嬲,定係我太小氣
利申:之前完全0干預佢約男仔frd出街食飯
我又黎叫春喇
你都on9

你唔啱個位 係你自己心諗 呀我要幫佢呀 但係實際做既野 係了解都唔想去了解 唔想去靜個心諗佢諗緊咩
呢啲叫做自以為企係道德高地

你又話我心唔想幫佢,我話你知我有行動過想接觸番佢,但對方拒我於千里之外,你又話我唔去了解佢,我屌,我本身就係同佢係同學,仲要十幾年冇聯絡,common friend冇個熟,撚知佢諗咩咩屌
,我係覺得好無能為力果種無奈你明唔明,有冇suggestion呀高手
半夜都做到隻狗咁
望著自己鐘意既女仔同其他男既挽得咁開心,個心好痛唔明點解自己仲留咗係到望著想走又走唔到,唔捨得

好慘成日得你

好慘成日得你

咁早嘅
好慘成日得你

咁早嘅

每日朝早都要硬着... 驅走睡意起身番工... 習慣咗早起身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞