開心速遞(203)屎根 | 踢走賓穎主題曲

1001 回覆
39 Like 1 Dislike
如果搵集崔auntie大戰大小姐 應該幾正

其實今日大家姐已經可以收佢皮啦
不過佢食花生mode唔出手咋嘛

崔auntie同大小姐鬥mean

崔auntie 都係口賤冇咩實際能力, 佢係親戚熊家先畀面無反擊,水水美麗阿孝有d口才都有機會鬧到佢反艇, 應該崔auntie對住一向鬧人當食飯既大小姐連冇聲得出

不過我想睇雙大合作玩佢,睇到d口臭親戚比人玩個心會d涼快
許願:屎根主線
編審姐姐ig話呀
編審唔係淨係改錯字同錯處架!
希望編審姐姐見到我哋呢度有幾咁鍾意今日呢集啦

本身都諗緊喺度覆定直接去ig覆,
不過喺度好似可以多啲討論:

依度應該好多巴絲都知道編審係幾咁重要,
所以有時雖然某集好好睇 我哋好似淨係著眼喺某個編劇,
但係冇否定過編劇組其他成員喺撈橋/改稿嘅付出㗎
不過每集都只係落兩個編審+一個編劇名,
好難知道邊句/邊個動作係邊個嘅idea,
我會多啲同有睇開心速遞嘅朋友分享你哋分工嘅細節㗎喇

不過有樣嘢都想知,
就係依度都討論過唔同編劇有唔同特色,
例如分手大師嘉慧 大小姐代言人樂思 學生之友秀清,
因為睇耐咗我自己會feel到唔同編劇有唔同風格(當然我知編審有份參與),
但就唔知自己係咪feel錯咗.
所以想知其實佢哋係咪真係多數好似我哋諗咁樣 主要sell某類劇本,
定係純粹巧合 只係抽籤抽到要寫嗰集?

最後再幫編審姐姐宣傳吓上年8月22開始連載咗四集嘅<<劇本的誕生>>,
同埋11月2及3號嘅番外篇,
大家睇多啲學多啲
美麗同00都係第一次?

美麗名震四方

00+美麗應該好攪笑 (當然最後要寫到唔會真係一齊)

佢地好似喺熊樹仁同David結婚嗰集有見過
美麗同00都係第一次?

美麗名震四方

00+美麗應該好攪笑 (當然最後要寫到唔會真係一齊)

唔好咁對凌凌啦
工業表情包又嚟了 今日要拜年所以又遲咗

呢個係我男朋友工業

邊位啊你 (充滿敵意嘅眼神 )

搞咩啊。。。

喂佢??

搵人代替我扮你男朋友下話,等我撚下你先
編審姐姐ig話呀
編審唔係淨係改錯字同錯處架!
希望編審姐姐見到我哋呢度有幾咁鍾意今日呢集啦

本身都諗緊喺度覆定直接去ig覆,
不過喺度好似可以多啲討論:

依度應該好多巴絲都知道編審係幾咁重要,
所以有時雖然某集好好睇 我哋好似淨係著眼喺某個編劇,
但係冇否定過編劇組其他成員喺撈橋/改稿嘅付出㗎
不過每集都只係落兩個編審+一個編劇名,
好難知道邊句/邊個動作係邊個嘅idea,
我會多啲同有睇開心速遞嘅朋友分享你哋分工嘅細節㗎喇

不過有樣嘢都想知,
就係依度都討論過唔同編劇有唔同特色,
例如分手大師嘉慧 大小姐代言人樂思 學生之友秀清,
因為睇耐咗我自己會feel到唔同編劇有唔同風格(當然我知編審有份參與),
但就唔知自己係咪feel錯咗.
所以想知其實佢哋係咪真係多數好似我哋諗咁樣 主要sell某類劇本,
定係純粹巧合 只係抽籤抽到要寫嗰集?

最後再幫編審姐姐宣傳吓上年8月22開始連載咗四集嘅<<劇本的誕生>>,
同埋11月2及3號嘅番外篇,
大家睇多啲學多啲

編審ig“劇本的誕生”第一、二篇都有講,好多時係編劇sell橋,編審同監製OK, 就可以繼續寫,所以編劇對某一條線寫多啲都唔奇,佢哋應該唔會只會有一集想法,但佢哋都要睇反應先再決定點寫落去。
所以大家應該多啲討論,俾編劇們知道我哋嘅諗法,大家有互動
Wiki寫Terry的祝福箱下係龍力王、譚可清
mytvsuper有得返睇啦
成日都話開心速遞最正就係啲角色可以mix and match玩好多花臣
古有蓮群、外戚、Jenvid
今集大兜亂更加係體現到開心速遞呢個亂嚟嘅精髓
女婿同場固然萬眾期待
估唔到安仔美麗又work,又可以翻炒大家姐00
連阿叔David係天台偷情都笑到我痴線

好想讚下劇組,要玩得咁癲咁effective
全部都係因為啲角色基礎打得好
所以互撞埋一齊先有咁多火花

不過今集阿工同大家姐終於首次同場,但零交流
最後再度強烈許願快啲整番集熊家的女婿們
潮偉!工業!王國!
又或者講下女婿們/Bonnie/David點樣應付熊家啲CLS嘢
真係好鍾意呢家人

例如淫根又攪咩19比賽
如何金蟬脫殼唔參與其中
呢啲凌凌見得多

btw,工業見到係熊家出現嘅男人都有啲敵意
先有王國後有潮偉
今集啲笑位多到可以集書

許願池,希望多啲女婿互動畫面,
今集龔燁同潮偉初見面,
之後襟兄弟打招呼個樣,真係笑到我痴線

襟兄弟唔係咁解架

其實傳統講法係叫(連)襟兄弟,但係現代意義變咗

講返連襟會好啲
話3e係碩士好似係前年replay嗰陣
bonnie 博士係今集依家嘅事

我唔想再斷一條CP啦,最多寫小d,比bonnie 同安仔好好一齊生活吧

上年3對CP, 得返安邦戀, bonnie入左黎都算無做錯任何野, 求增加bonnie同安仔cls內容

分手 分手分手 Bonnie1.0報仇安凌

Bonnie 變返 1.0 我就會支持
最初覺得 Bonnie 正過 Venus 好多
但而家洗白晒真係好無特色
年初四番工第一件事
就係坐低將崔auntie腦內個熊家淫亂關係圖寫出黎

年初四番工第一件事

心如同凌凌最乖
只係受害者
年初四番工第一件事

心如同凌凌最乖
只係受害者

妹豬都係架
年初四番工第一件事

心如同凌凌最乖
只係受害者

其實美麗先係
其他人本身都知道件事, 得佢係無啦啦上黎入局
阿叔David早期都係走激情路線有關啩
嗰時喺studio一復合就嚟Titanic

定係因為陳可兒本身就係走激情路線有關

Jenny

陳可兒可唔可以寫下工水線,
應該會即刻推動到發展好多

激情龔水線
av龔水線
我唔想再斷一條CP啦,最多寫小d,比bonnie 同安仔好好一齊生活吧

上年3對CP, 得返安邦戀, bonnie入左黎都算無做錯任何野, 求增加bonnie同安仔cls內容

分手 分手分手 Bonnie1.0報仇安凌

Bonnie 變返 1.0 我就會支持
最初覺得 Bonnie 正過 Venus 好多
但而家洗白晒真係好無特色

好難變返1.0
兩個寫好似要生要死

安仔失戀時
唔返學為左唔見bonnie、 扮無野、 唯一機會同阿媽嘈交反面嘈到拆天

bonnie 失戀時
Canteen等安仔、 故意見安仔, 夢遊、自爆安仔係佢男友、自爆唔係七把叉
琴晚嗰集真係好好笑
Eat poo 新年流流唔好講食屎
鐘意FF龔水同屎根
現實嘅屎根係酒樓嗰幕都好好笑
崔Auntie多啲上嚟熊家啦

今日初四開工大吉
出返去追po先
極力推薦熊家再炒多次cp
下次加埋其他線角色落去都得

麗安
cr. ig story @clevistam
咁靚仔好難唔影 btw 譚焯升都有參與過大學線
年初四番工第一件事

心如同凌凌最乖
只係受害者

妹豬都係架

美麗都係
唯一一個唔知發生咩事
不過如果冇美麗就好似冇咁好笑咁
定係因為陳可兒本身就係走激情路線有關

Jenny

陳可兒可唔可以寫下工水線,
應該會即刻推動到發展好多

激情龔水線
av龔水線

冇記錯愛情當入樽就係陳可兒操刀
所以應該會變咗青春校園風
籃球學長龔x眼鏡學妹水

哇00好charm啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞