開心速遞(203)屎根 | 踢走賓穎主題曲

1001 回覆
39 Like 1 Dislike
崔auntie 都係口賤冇咩實際能力, 佢係親戚熊家先畀面無反擊,水水美麗阿孝有d口才都有機會鬧到佢反艇, 應該崔auntie對住一向鬧人當食飯既大小姐連冇聲得出

不過我想睇雙大合作玩佢,睇到d口臭親戚比人玩個心會d涼快
許願:屎根主線
本身都諗緊喺度覆定直接去ig覆,
不過喺度好似可以多啲討論:

依度應該好多巴絲都知道編審係幾咁重要,
所以有時雖然某集好好睇 我哋好似淨係著眼喺某個編劇,
但係冇否定過編劇組其他成員喺撈橋/改稿嘅付出㗎
不過每集都只係落兩個編審+一個編劇名,
好難知道邊句/邊個動作係邊個嘅idea,
我會多啲同有睇開心速遞嘅朋友分享你哋分工嘅細節㗎喇

不過有樣嘢都想知,
就係依度都討論過唔同編劇有唔同特色,
例如分手大師嘉慧 大小姐代言人樂思 學生之友秀清,
因為睇耐咗我自己會feel到唔同編劇有唔同風格(當然我知編審有份參與),
但就唔知自己係咪feel錯咗.
所以想知其實佢哋係咪真係多數好似我哋諗咁樣 主要sell某類劇本,
定係純粹巧合 只係抽籤抽到要寫嗰集?

最後再幫編審姐姐宣傳吓上年8月22開始連載咗四集嘅<<劇本的誕生>>,
同埋11月2及3號嘅番外篇,
大家睇多啲學多啲
佢地好似喺熊樹仁同David結婚嗰集有見過
唔好咁對凌凌啦
工業表情包又嚟了 今日要拜年所以又遲咗

呢個係我男朋友工業

邊位啊你 (充滿敵意嘅眼神 )

搞咩啊。。。

喂佢??

搵人代替我扮你男朋友下話,等我撚下你先
編審ig“劇本的誕生”第一、二篇都有講,好多時係編劇sell橋,編審同監製OK, 就可以繼續寫,所以編劇對某一條線寫多啲都唔奇,佢哋應該唔會只會有一集想法,但佢哋都要睇反應先再決定點寫落去。
所以大家應該多啲討論,俾編劇們知道我哋嘅諗法,大家有互動
Wiki寫Terry的祝福箱下係龍力王、譚可清
例如淫根又攪咩19比賽
如何金蟬脫殼唔參與其中
呢啲凌凌見得多

btw,工業見到係熊家出現嘅男人都有啲敵意
先有王國後有潮偉
其實傳統講法係叫(連)襟兄弟,但係現代意義變咗

講返連襟會好啲
Bonnie 變返 1.0 我就會支持
最初覺得 Bonnie 正過 Venus 好多
但而家洗白晒真係好無特色
年初四番工第一件事
就係坐低將崔auntie腦內個熊家淫亂關係圖寫出黎

心如同凌凌最乖
只係受害者
妹豬都係架
其實美麗先係
其他人本身都知道件事, 得佢係無啦啦上黎入局
激情龔水線
av龔水線
好難變返1.0
兩個寫好似要生要死

安仔失戀時
唔返學為左唔見bonnie、 扮無野、 唯一機會同阿媽嘈交反面嘈到拆天

bonnie 失戀時
Canteen等安仔、 故意見安仔, 夢遊、自爆安仔係佢男友、自爆唔係七把叉
琴晚嗰集真係好好笑
Eat poo 新年流流唔好講食屎
鐘意FF龔水同屎根
現實嘅屎根係酒樓嗰幕都好好笑
崔Auntie多啲上嚟熊家啦

今日初四開工大吉
出返去追po先
極力推薦熊家再炒多次cp
下次加埋其他線角色落去都得

麗安
cr. ig story @clevistam
咁靚仔好難唔影 btw 譚焯升都有參與過大學線
美麗都係
唯一一個唔知發生咩事
不過如果冇美麗就好似冇咁好笑咁
冇記錯愛情當入樽就係陳可兒操刀
所以應該會變咗青春校園風
籃球學長龔x眼鏡學妹水
哇00好charm啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞