[2019 DSE] 集中討論post 2

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
扣到題都應該唔會太低分先
我其實唔係好get到佢話面對劣勢個個伏位係咩
我好似做黎做去都唔太搵到條路 好迷惘
我都係 今次我食屎了
份mock難到痴線
MC我撞仲多過我做
咁咪同有得fight
有冇人有考Daniel Yu Jan Mock
你地覺得點?
巴打你不如講下自己有咩問題? 做卷係完全唔知問咩 定 唔知要答咩?
希望啦
但卷三真係中伏中到啪啪聲
語境好似中左伏
內容又中中地伏
Btw 個Mock真心抵考 好試到自己係咩level
我都覺 卷三真係學到野
下次唔會再中語境伏
自修 幾時有考試紙
我係唔識要點答 永遠答嘅嘢都唔中marking 有試過去背marking 但係效果好唔理想
咁你似係misunderstanding題目wor
巴打不如舉個例子?
我讀multimedia
有啲題目問我由setting A轉去 setting B會有咩affect,
個ans就prefer 我答 colour depth-> less colourful
我就會答咗 the colour depth will decrease
我個ans話錯又錯唔晒,但係啱又未必啱
做到發脾氣
Oic
你應該係唔知咩係marking keywords
如果本身個底唔差 concept清
就Question Marking 一齊睇 了解下唔同提問字眼其實想你答咩
如果底差就辛苦小小咁直接背Marking Train到自己見到類似問題就直接背默
我底唔好 F4由零開始學 未讀之前對ICT零概念
但係就靠每次測驗考試前不斷死清concept
啲嘢我識,但係就愈讀愈差 搞到心灰意冷
Btw我一直都唔知乜ICT都有提問字眼?
有冇example?
3月先study leave係咪死硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞