[BL]第205回召喚腐男腐女 豬年快樂

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
呢3樣野真係收到厭
光我係聖X士omega之後不敢直視佢
Btw我冇睇彩虹國物語都聽過鐘嘉欣首歌
當年好多同學仔有買書
去人地屋企拜年嘅人表示唔會點收到禮
個故事前期都幾好睇 可惜最後係用嘴炮說服叛軍
然後國王由頭到尾除左打嘴炮都冇做過野 所有野都係秀麗幫佢搞
其實最正係秀麗全宮果10集
劉輝係套野入面根本係總受 連璃纓(小)都攻過佢
自從綠川配完坂本就不政再直視佢
光我係聖X士omega之後不敢直視佢
Btw我冇睇彩虹國物語都聽過鐘嘉欣首歌
當年好多同學仔有買書
個故事前期都幾好睇 可惜最後係用嘴炮說服叛軍
然後國王由頭到尾除左打嘴炮都冇做過野 所有野都係秀麗幫佢搞
其實最正係秀麗入宮果10集
感情線嚟講 其實得入宮果part描寫得最多
我懷疑作者本身根本冇打算俾男女主最後係一齊
咁多年都冇收過嘉頓雜餅
鍾嘉欣首歌真係好正
佢又真係畀佢駕馭得到
好有童年放學睇電視回憶
我都冇收過 直頭見都未見過
金莎同藍罐反而小學嗰陣成日收
勁多CP可以配
靜蘭劉輝 雙花 燕青靜蘭 宵太師茶太保
結局唔係一齊左生左女但媽死左
+1
藍家2兄弟
絳悠x養父

春秋戰國嗰陣好興噉做,發明出今日嘅姓氏 (陳李張黃何etc.)
但係我講緊嘅係後嚟指謂:
比如嵇中散原來係嵇康、
王右軍原來係王羲之、
杜工部原來係杜甫

至於籍貫
好多宋人明人筆記
成篇都係籍貫指代
夏貴溪-嚴分宜-徐華亭-高新鄭-張江陵-申吳縣...
睇到頭都大 經常要check google先知佢講緊乜水
係 我記得初頭作者淨係講秀麗成為左好出色既官 冇講有冇嫁入後宮
雖然我覺得如果最後結局唔係一齊既話應該會俾讀者追打
邵可黎深
陽月影月
自攻自受
櫻b
田中井彩理
依點好似係因為以前d人覺得直呼名字係禁忌黎所以成日搵野黎代稱(類似依家嘅先生/小姐/mr./ms.)
要真係古風嘅話咁作者咁樣打去都合理
不過睇唔慣同睇死人都係真
當年真係好多女仔睇
紅到慈雲山果間三聯日日都有女仔係lunch圍住果一排係咁討論
得我一個答唔到口....
Btw最近唔係有套續作叫彩雲國祕抄願乞骸骨咩?我前排係信和見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞