圈子勁窄識唔到異性要去speed dating交流區4

866 回覆
31 Like 9 Dislike
btw雖然我咁講
但豬年好開始,係開心事黎,享受當下既好感就得
要整應該去日本韓國整容
姐姐你又岩?
係呀,起碼人地啲醫師真係有研究過輪廓
唔會一味追求直同對稱
整出黎就襟睇好多

其實人既眼睛係好銳利
話哂人類當年喺非洲大草原都係靠眼力同視野劑身食物鏈既頂點
第一眼可能未睇得出分別
望多兩眼,同身邊無整既人比一比,乜野叫自然乜野叫唔自然,真係傻既都睇得出
只不過係踢爆唔踢爆,接受唔接受啫
階級同學歷根本係sociology d sub-fields 叫sociology of education 或者sociology of social stratification 根本唔係美國其中一間大學既research咁簡單 你睇下d big name 例如Jordan Goldthorpe, Pierre Bourdieu, Stephan Ball 都唔係美國
多謝指正
又學到野

其實我知唔係
「世襲資本主義」呢個字係我喺台灣/大陸paper度抄出黎
「廿一世紀資本論」既作者係法國佬
我諗住等大家易啲理解所以9 up下
不過都係多謝指正
網紅公開整容全紀錄 課金700萬大改變楊冪
https://lih.kg/1004152

但呢個真係整得好自然
新年祝大家出pool成功!
咁你就轉工
喺公司求其搵個
Sociology 都真係唔建議睇大佬d paper d觀點落後主流成30/40年 睇得多真係會壞腦
不過父母階級同子女成就而言,連登其實幾啱 窮人咪生仔 除非你好有文化好識教 好識向上游 不過有咁勁自己多數都唔會窮
唔係優生學
優生學係政府主動操縱生育權利同政策,去得到某種遺傳結果,例如所有驗到有唐氏基因既男女都要強制結扎

你講呢個係美國某間大學做既大型研究。
點解會有呢個研究,係要反連登價值觀-「你窮係你錯你無撚用」

如果要為呢個現象揾一個學名,可以叫「世襲資本主義」
階級同學歷根本係sociology d sub-fields 叫sociology of education 或者sociology of social stratification 根本唔係美國其中一間大學既research咁簡單 你睇下d big name 例如Jordan Goldthorpe, Pierre Bourdieu, Stephan Ball 都唔係美國
多謝指正
又學到野

其實我知唔係
「世襲資本主義」呢個字係我喺台灣/大陸paper度抄出黎
「廿一世紀資本論」既作者係法國佬
我諗住等大家易啲理解所以9 up下
不過都係多謝指正
Sociology 都真係唔建議睇大陸d paper d觀點落後主流成30/40年 睇得多真係會壞腦
不過父母階級同子女成就而言,連登其實幾啱 窮人咪生仔 除非你好有文化好識教 好識向上游 不過有咁勁自己多數都唔會窮
都唔排除有d小朋友自己識諗
兩睇啦,窮人唔好生仔,咪即係突教育福利政策係應該向窮人傾斜
只不過連登仔成日FF自己係有錢佬比人搶著數啫
咁我都唔排除自己會中六合彩直接退休
我覺得要寄望可能性黎祈求自己仔女出人頭 唔洗日日做到狗咁已經算不負責任
而且好多時唔係識唔識諗 係佢地根本做出唔到最好概選擇 因為選擇係會受既社經背景同經歷所影響 或者連咩係最好既選擇都唔知
正如你大學擇科都唔清楚晒所有課學既野同出路先擇 返工如是
咁反對福利 又唔見佢地叫政府cut 晒本地學位資助收返正價 人人15 16萬一年夠晒公平
似我wo

我都成日唔信人

以前 遇人不熟畀人出賣得多

大大下寧願唔信人好過再俾人出賣

成日有d位好懷疑對方
我都叫自然(打鼻針)
連樓主都話會去sd會識到仔個d
無人見到出我打左針
好多人打左好多人望唔出
你講個d已經係大手術同老左 同手術失敗嘅例子

微整嘅話個樣好多好自然
雖然有d女覺得打針 唔係整容
韓國垃圾
韓國同中國 唔會考慮個人嘅比例
只會一味追求 五官嘅立體
特別係中國
韓國好多都話係院長級
但其實好多都係畀人當試驗品俾新仔做
留係香港雖然唔好最好
但係最安全
失敗嘅機會更加多
同埋老咗之後啲 固定器唔易位但係骨膠原 流失 就最危險

所以我都諗緊整唔整再做
不過雙眼皮就應該會做啦一單一雙好唔對稱
我都係雙眼唔對稱
不過唔想整容同埋五官唔算好差就算了
不過化妝好麻煩
化到鴛鴦眼咁
最唔高興係呢樣
我內雙
好易食哂眼線
所以我都廢事畫
但有時唔夠訓,變大外雙
反而唔襯我
通常話得出唔算好差都好靚女
我五官差到貼地囉
真係接受唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞