圈子勁窄識唔到異性要去speed dating交流區4

866 回覆
31 Like 9 Dislike
一樣米養百養人
雖然句野好行,但係係岩
唔好斷章取義、先入為主
試下放係成見
相處溝通下睇下點先
唔係會限制左自己
唔好咁講
樓主講句野無問題
當無選擇既時候現實上係要揀將就下

但月入70係香港係真係有權揀既
我覺得依家有D女就係想d男仔將佢過往當粉筆字擦佐佢唔係人人做到
要唔可能一句男人要大度就要人講都唔講得

就好似肥婆瘦身成功變大波美女 你唔可以叫人揀番肥仔
靚女走樣變肥婆都唔可能要人當番佢美女咁

好多野變佐就係變佐
口講好多人唔介意
事實上我真係好懷疑喇
中心思想就係你後生唔揀個悶男無問題
但揀錯佐廿尾三頭都唔好怪人唔揀你

你想要個又funny有好仔又有經濟能力又對你好又靚仔大隻
你係10A港姐咁既級數都得既

所有野都係大家自己揀
呢個世界有抵死既毒撚
亦有唔值得有幸福既臭西
有高高在上覺得自己顛倒眾生既港女
亦有抱住包隻私家雞心態幫人「埋單」既賤男
一樣米養百樣人
打和啦super
一樣米養百養人
雖然句野好行,但係係岩
唔好斷章取義、先入為主
試下放成見
相處溝通下睇下點先
唔係會限制左自己
公道講,條件一定會互相揀,樣,身材,學歷,薪金好難直接比較,你有錢當然覺得係「蝕」幫人埋單,同樣有樣嘅人都覺得自己「忍」你副尊容

自己個心理同對方個心理都要明,咁先係包容同愛,如果唔係俾你有700k都好,娶咗個人返嚟心裡面日怨夜怨埋緊單,拍到拖都唔會幸福,搵ptgf仲少手尾
唔想幫人埋單冇問題
但都唔一定實係埋單嘅
唔好覺得去sd一定係幫人埋單先
定其實個巴打想幫人埋單
因為佢係話”係咪可以幫人埋單”
個語境感覺係想幫人埋單
有無諗過,因為你搵到錢先覺得有錢條件好?

(仲要講緊堆有錢大部份係40k比20k)
唔想埋單咪攬住d錢過人世囉

不過又要呻無女,有女又呻埋單,難聽講搵70k嗰位有料咪搵返個60k囉,搵唔到唔好當自己偉大,各有所求喳嘛
我諗起中四巴
會唔會啊
我覺得40k好多
不過如果我鍾意一個人
唔會諗咁多野
年齡、學歷都可以唔係問題
都唔係完全唔係問題
可以細三四年
但唔可以細十年八年
可以賺萬幾二萬
但唔可以覺得一世賺呢個人工都ok
埋單同結婚差好遠
前者有高低 商業成份
同結婚個對等 同愛成份差好遠
就算有低條件同高條件既男人同我結婚
我都唔會覺得佢埋我單 同我埋佢單

就算有個高學歷嘅人追我但係佢有咁嘅思想
我都會叫佢收皮啦咁委屈咪撚結呀仆*
佢走左啦
你成日提不如搵番佢
同意樓上講法

女仔可能會受感動 純粹想有人關心個類
有d女都未必會受 因為佢地有一定條件

最重要係自己鐘意就得
點都好過有d男仔騎牛搵馬
同個唔係自己鐘意女仔一齊
big4 做4年都 40k囉喎

(屌, 想正皮禁撚錯咗負皮, soz)
岩呀 成熟男人/好清晰男仔話一就話一
唔會咁容易改變
女仔冇男仔咁睇外表
雖然女仔有d會睇經濟能力/性格好唔好/
覺得對方係咪好另一半
相比男仔 始終Outlook行先
我個名係想入big4
唔係入左big4

(你做咩俾人負評左,唔係我負評你 )
你要數大把工above40k
但貼地d諗中位數20k都無呀
咁依家揾真愛
唔係求其行去餐廳見到
「咦?呢張枱嗌左個套餐幾抵食,等我比埋錢就坐到痴餐先」
都有能力食一手靚飯,委屈自己食二手飯又有乜謂呢
我都好唔鍾意啲人講埋單
通常以為聽嗰個難受
其實係講嗰個自己唔放過自己啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞