減肥日記簿

369 回覆
12 Like 56 Dislike
初跑完記得到瘋狂拉筋同埋按摩trigger point, 最好揸埋按摩膏,唔係你成個星期行路都好痛苦
係我唔岩
一兩課去train 返起d muscle 適應下都唔得?
okay
點都好過薯片果啲嘅
核桃 snacks 黎講好健康
6分鐘喎大佬
你自己唔做運動唔好吹到6分鐘就無問題
現實跑6分鐘連warm up都唔算 真係行快行斜少少散下步仲有用
我知你比班gym撚激撚親 但唔該唔好反智到跑6分鐘都話無問題
一陣又話人煩 唔洗再覆啦 樓主知咩事唔洗再討論依個問題
唔接受人地意見係你自由 我祝你果套方法永遠行得通囉

Btw樓主加油、比人笑完都知道咩事依點值得欣賞
6分鐘練到氣
Okok
無人串、只係帶出成件事真係笑話,樓主都話明白跑返36分鐘就係最好證明
雖然同個講得出6分鐘練到氣咁撚犀利嘅人講都係我on9

Btw要格劍去返你自己個post慢慢格、唔係幾想阻樓主
減肥其實要食飽 節食好易反彈好易放棄 用最少卡路里食最飽嘅嘢 蘋果係最好 雖然有果糖 但可以抑制想食甜嘢嘅心 蘋果 雞蛋 無糖豆漿 都可以飽肚又低卡又補充蛋白質
戒一戒精緻澱粉會好啲見你又三文治又飯 可以轉食蕃薯 飽肚升糖又冇咁勁 延長飽肚感 我都減緊肥 半年減咗7kg 唔算快 但有啲成果咁
其實氣差嘅人真係會跑兩步都喘晒氣 我個時都係慢慢加上去 一開始三個字 慢慢半個鐘 九個字 一個鐘

雖然6分鐘都真係冇咩用
但起碼叫做有心去跑 開個頭咁
講到尾個人覺得跑步係練毅力多過減肥
碳水方面
飯可以留 唔過多就得
包真係幾多伏下 出面整得嘅多數都有重用油/反式脂肪
肥人初體驗黎講,應該頭一個星期慢行
第二星期快走,第三星期慢跑,咁樣慢慢上。
個身體先適應到
我食麥包呀
遲啲諗住去買五榖米
多謝你wuwu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞