覺唔覺得香港真係無乜本土Youtube Channel?

1002 回覆
489 Like 112 Dislike
每次打開Youtube,好多時候都係推薦台灣嘅高質Channel,例如有講解歷史嘅cheap、有推廣英文嘅阿滴、有分享書籍嘅啾啾鞋。相比之下,Youtube推薦嘅香港Channel好似嚟嚟去去都係得個幾個,唔係講玩就係講食。究竟香港有冇其他類型嘅Channel?

為此,我同幾個朋友就利用最近慳口罩唔出街嘅時間研究下香港嘅本土Channel。發現其實香港係有好多多元化嘅資訊,只係演算法永遠都淨係推介某幾個。所以為咗令人人都搵到自己想睇嘅本土Channel,同趕走熱門啲Content Farm。

就此,全港最大嘅Youtube黃頁上線啦!

我哋想做到一個平台分享本地Channel資訊,一站式睇晒各種頻道。等你哋係睇Youtube嗰陣重有其他選擇。

不過我哋都知依家個Page係起步階段,好打極有限,所以我要連登仔報料俾我哋!創造一個屬於香港人嘅Youtube黃頁!

不過都係戴返個頭盔先,我哋只係負責盡量收集大家提供嘅資料,而至於邊啲頻道高質與否,就要交返俾大家嚟判斷喇~

FB專頁:https://www.facebook.com/YoutubeYPHK/
IG專頁:https://www.instagram.com/youtubeyphk/?hl=en

自推 10連

劉馬車囉
你唔可以否認真係帶咗好多歡樂
雖然屌大陸雞 係支那坐緊
每次唔開心 抑鬱都去睇劉馬車被打 loop 足1個鐘
Idea幾好
真係唔知香港Youtube有咩Channel

多謝巴打咁有心整理左個List

幫推

pish pish pish
屎萊姆都推介
仲劉馬車
認真post皮已正
多謝巴打

魚波
佢開頭冇出聲姐
之後講咗棄晒內地生意
開晒post講返
好有心㗎喇...
佢同龍心真係香港youtube界頭號人物,馬車哥哥都算係我第一個睇既youtuber
多謝巴打有心整list
幫push 一下
好似好正
希望會見到我鐘意嘅香港youtuber
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞