衝擊到成個香港都就黎頂唔緊個陣,突然黎個百七萬人和理非集會真係好能反智

10 回覆
3 Like 13 Dislike
機場個陣已經搞到政府無計可施
又俾位佢回氣
再連埋大波madam + 裸跑
成件事由勇武時代革命 180度變返嘉年華
不得不承認港共維穩真係有佢一套
唔認同
美國介入, 所以配合即時黎一個和理非集會, 話比國際聽香港人係保持理性, 之前所有勇武係全部有經思考既行動, 收放自如, 唔係一變勇武就喪失理智
只有話比外國聽我地仲有理智, 先可以對於前兩個月勇武前線既所有行為容易被思考及接受
而家國際介入, 反而係全力文宣既時間, 因為美國一出聲, 全世界即刻注視
你估真係行卑政府睇咩
係行卑國際社會睇
呢兩個月已經足以吸引到國際社會注意
要向國際表達香港人完全有能力和平集會

[8.19] 係咪覺得今日好多帶風向POST?幫你一次過睇晒重點!

https://lih.kg/1488468
你諗下過左2個月都有170萬人出黎
其實咁樣唔係比政府回氣 係比我地前線手足睇 仲有好多人支佢地
一日半日輕鬆下都得嘅,但真係唔該佢地之後要再努力做返野囉,場仗仲未打完架
侵:貿易協綑綁香港問題

重申七一宣言,設立死線,立即實行雙普選

唔係仇警,大家一定要清楚知道點解要清算警隊。警暴(濫捕、濫告、不依法規)係暴政一部分,唔全面改革警隊、監警制度,只會令目前同將來爭取雙普選更加舉步維艱

所以,絕對唔需要否認自己係針對警隊,針對警隊就係對準政權。唔通你淨係針對林鄭、唔針對政制,就會有雙普選?

#五大訴求 缺一不可
#唔撤就罷
#罷工罷巿罷買罷課
#我係香港人
#我參與全港四罷
#各區集會
#出核彈麻包袋都唔割蓆
#直至政府跪低
#解散警隊
#永遠不光顧荃灣北角元朗商戶
#抵制一切紅媒相關商業活動
認同

重申七一宣言,設立死線,立即實行雙普選

唔係仇警,大家一定要清楚知道點解要清算警隊。警暴(濫捕、濫告、不依法規)係暴政一部分,唔全面改革警隊、監警制度,只會令目前同將來爭取雙普選更加舉步維艱

所以,絕對唔需要否認自己係針對警隊,針對警隊就係對準政權。唔通你淨係針對林鄭、唔針對政制,就會有雙普選?

#五大訴求 缺一不可
#唔撤就罷
#罷工罷巿罷買罷課
#我係香港人
#我參與全港四罷
#各區集會
#出核彈麻包袋都唔割蓆
#直至政府跪低
#解散警隊
#永遠不光顧荃灣北角元朗商戶
#抵制一切紅媒相關商業活動
呢幾個禮拜政府已經不停用經濟牌 想將勇武割蓆
想將民意拉返去自己度

呢個和理非只係話俾政府聽 佢地根本消除唔到個民怨 616嗰200萬人 經過咁多所謂「暴力事件」 一樣無割蓆 無變民意 行返出曬黎
大波加裸跑同意

但 818 係有佢嘅意義,林奠唔回應我估大部份人行之前都預咗
818 係要俾其他人睇,和勇永遠都一齊行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞